Klippkurser



~ DETALJERNA GÖR HELHETEN ~

SENASTE NYTT GÄLLANDE KLIPPKURSER – sidan är uppdaterad mars 2022. Om inget annat anges är det Stora Kursen som avses. Sidan uppdateras kontinuerligt, så fort nya datum är satta, så välkommen tillbaka till hemsidan eller kontakta mig om du vill att jag ska komma till din ort med någon av mina klippkurser.

Gillenias kurser 2022, i okronologisk ordning:

* ENKÖPING, 2022 – är på planeringsstadiet än så länge, men flera deltagare har redan anmält sig. Hör av dig om du säkert vill ha en plats.
* GÖTEBORG 2022, Avancerad Kurs planeras i höst. Välkommen att anmäla dig!
* DANMARK, 11:e och 12 juni – arrangemang av Danska Lagottoklubben. Anmälan via deras klubb.
* DANMARK, Frederikssund 10 juni – Avancerad Kurs. Max antal hundar 10 st. Inga begränsningar gällande deltagande personer. Det finns platser kvar.
* BRAÅS, 9 april. Det finns endast en plats kvar (med hund) – välkommen att anmäla dig.
* DANMARK, 6 mars (avancerad kurs) – FULLBOKAD
* DANMARK, 5 mars – FULLBOKAD

Välkommen till en rolig dag, helt i lagottons tecken! Kontakta mig om du vill vara med på Gillenias mycket innehållsrika klippkurs! Mail: gillenias@gillenias.com


GILLENIAS KLIPPKOMPENDIUM FINNS FÖR OMGÅENDE LEVERANS! Är du uppfödare av lagotto? Gör som flera andra uppfödare – skicka med mitt innehållsrika kompendium till dina valpköpare.

✂ Gällande covid-19, på Gillenias klippkurser ✂

Jag följer FHM rekommendationer och är fullvaccinerad. Då vi inte kommer att kunna hålla avstånd på kursdagen är en förutsättning för ditt deltagande att du är vaccinerad. Om du har förkylningssymtom på kursdagen kan du inte deltaga.
Med vänliga hälsningar anna 🌸


Information om vilka kurser jag erbjuder, samt omdömen från tidigare deltagare.

Under åren har ca 45 lagotto passerat min kennel, och vårt hushåll. Dessa individer har gett mig en bred, djup och lång erfarenhet av rasen, trots att alla de här hundarna naturligtvis inte har bott hela sina liv hos oss. Eftersom jag alltid haft ett intresse för utställning och anatomi har intresset för att klippa lagotto korrekt funnits redan från start, men min första lagotto Pingla hade nog alla tänkbara, och otänkbara, frisyrer en lagotto kan råka ut för.

Jag har hållit klippkurser för lagottoägare i ca 15 år. Till en början endast för mina egna valpköpare, men under de senaste åren även för andra lagottoägare- och uppfödare på olika platser i Sverige. Jag hann precis påbörja en mer seriös satsning med mina kurser, när covid-19 slog till… I november 2019 blev jag inbjuden till USA för att hålla min klippkurs för uppfödare, hundtrimmare och ägare av lagotto. Min senaste version innehållande både teori och praktik är uppskattad för att den på ett pedagogiskt sätt hjälper deltagarna att få en bättre helhetssyn på klippning. Det vill säga inte bara kunskap om hur de ska klippa lagotto på ett visst sätt, utan även varför.


Klippkompendium
Gillenias ”stora klippkurs” för lagottoägare finns nu även i ord och bild. Oavsett om du är nybörjare, eller lite mer van – här finns många tips och råd gällande hantering av hunden, allmän pälsvård, redskap, tovor eller hur saxen ska vändas för att få till de rastypiska detaljerna. Kompendiet innefattar 50 sidor med färgfoton och detaljerade instruktioner. Pris 250 kr plus 79 för frakt (inom Sverige). Det finns goda möjligheter att samfrakta, även till utlandet. Kontakt via gillenias@gmail.com alternativt Messenger.




Gillenias klippkurser

Kontakta mig om du vill att jag kommer till din ort och håller en kurs, eller om du vill skriva upp dig på en väntelista på en kurs som hålls hemma hos mig. Datum bestäms gemensamt när listan är full.

Gillenias är godkänt för F-skatt.
gillenias@gmail.com

Stora kursen

Heldagskursen innehåller grundläggande pälsvård, hygienklipp, hanteringsträning samt teori och praktik av rastypisk klippning. För nybörjare och mer vana. Med eller utan egen hund. Hunden behöver vara minst 6 månader gammal. Minst 6 deltagare, maxantal beror på lokalen. Pris 850 kr per person, oavsett om man har hund med sig eller inte. 7 h. Fika/fralla på fm och fika/kaka på em ingår.

Grund – pälsvård/redskap

Grundläggande information om redskap, allmän pälsvård, öronrensning, kloklipp och hygienklipp. Passar dig som inte har någon erfarenhet av pälsvård, och spekulanter på rasen som vill få kunskap om hur mycket pälsvård som egentligen krävs. Möjlighet att ställa frågor om lagottons pälsvård. Utan egen hund. Minst 8 deltagare, maxantal beror på lokalen. Pris 350 kr per person. 3 h. Fika/kaka ingår.




Lagottouppfödare! – jag kommer gärna till din valp/kennelträff och visar klippning, pälsvård och/eller hantering av hunden på trimbordet.




Grund – hantering/pälsvård

Halvdagskurs med grundläggande pälsvårdsinformation samt teori och praktik av hanteringsträning. Fokus ligger framförallt på praktiska hanteringsövningar, och passar därför alla pälsraser, inte bara lagotto. För alla åldrar, även mindre valpar. Med eller utan egen hund. Minst 6 deltagare, maxantal beror på lokalen. Pris 550 k per person, oavsett om man har hund med sig eller inte. 4 h. Fika/fralla ingår.

Avancerad – teori och klippning

Heldagskurs där vi enbart fokuserar på teori och rastypiska detaljer i klippning. För dig som ställer ut, eller vill börja ställa ut, och/eller som redan kan grunderna för allmän pälsvård. Minst 6 deltagare, max 10. Pris 850 kr per person, oavsett om man har hund med sig eller inte. 7 h. Fika/fralla på fm och fika/kaka på em ingår.

Avancerad – privatlektion alt liten grupp

Jag erbjuder även privata lektioner, och lektioner för mindre grupper om max 3 personer. Med hund. Även digitala lösningar. Kontakta mig för mer information.



Omdömen FRÅN DELTAGARE

~ Klippkurs med Gillenias innebär en pedagogisk genomgång av hundens anatomi samtidigt som du får tydliga instruktioner hur du ska förbereda hunden inför klippningen. Innan kursen fick jag info om både bad, kammar och saxar som är viktiga verktyg för ett bra resultat. Kursen gav mig en aha-upplevelse och jag är mycket nöjd med vad jag lärde mig. Övning ger färdighet och en viktig detalj Anna upplyste om var att INTE förmana hunden under tiden hunden är på klippbordet. ”Tejpa munnen!” Det fungerar!! Rekommenderar en klippkurs hos Anna.
Sonja i Falkenberg.

~ Jag är jättenöjd med Annas klippkurs. Hon gick på ett systematiskt sätt igenom klipptekniker för hela lagottokroppen. Varvade teori med praktik genom att samtidigt som hon förklarade visa på en av sina egna hundar. Jag har saknat just ett systematiskt tillvägagångssätt som bas för att själv kunna träna vidare och utvecklas. Hon gav oss en mycket bra sammanfattning av kursen i efterhand, denna använder jag som stöd när jag själv tränar hemma. Anna lyssnade på frågor och hade pedagogiska svar och tips att ge oss. Jag upplevde att alla kursdeltagare, människor som hundar, kände sig bekväma och trygga med Anna.
Maria från Borås.

~ I have had the pleasure to attend Anna Petterssons grooming work shops for Lagotto three times, and she is my all-time favorite teacher!! I’ve had Lagotto Romagnolo for 15 years, but I always learn something new when I attend Anna’s grooming work shops. Anna is a very inspirational teacher, and you are sure to get take-home knowledge for both the new Lagotto owner and the experienced.
Mette Dons, Copenhagen.